Relații clienți: 0266 - 248 447 / Secretariat: 0266 - 248 448

Plăcintă cu brânză dulce și merișoare

Ingrediente: 
500 gr. de brânză de vaci, 200 gr. de zahăr brun, 2 plicuri de zahăr vanilat Bourbon, 100 gr. de merișoare, 100 gr. de stafide, patru ouă, foi de plăcintă (de care preferați), 50 gr. zahăr farin vanilat.

Mod de preparare: 
Brânza se amestecă bine cu zahărul brun, cu cel vanilat Bourbon, cu ouăle, merișoarele și stafidele. Se tapetează o tavă cu hârtie de copt și se pune prima foaie de plăcintă, se toarnă întreaga umplutură și se pune cea de-a doua foaie. Se înțeapă foaia de deasupra cu o furculiță sau i se fac mici incizii cu vârful cuțitului. Se dă la cuptor pentru 25-30 de minute, verificându-se periodic pentru a se vedea când s-a rumenit. După ce a fost scoasă din cuptor și s-a răcit, se presară zahărul farin vanilat.

Timp de preparare: 45 de minute

Ardei umpluţi cu brânză

Ingrediente: 
2 ardei graşi roşii, 2 ardei graşi verzi, 2 ardei graşi galbeni, 200 g. brânză telemea, 100 g. unt, 2 cepe verzi, sare, piper, chimen.

Mod de preparare:
Amestecă untul cu ceapa tocată mărunt, inclusiv partea verde, şi brânza. Când s-a omogenizat, adaugă chimenul, sare, piper şi amestecă bine. Umple ardeii, cărora le-ai înlăturat capacul şi semintele, îndesând bine compoziția înăuntrul lor. Dă la rece pentru o jumătate de oră, apoi taie cu un cuţit foarte ascuţit feliile.

Timp de preparare: 10 minute

Cel mai bun mujdei

Ingrediente: 
200 gr. de smântână, două căpățâni de usturoi, sare, piper negru, turmeric.

Mod de preparare:
Se pune smântâna într-un bol de sticlă și i se adaugă usturoiul pisat foarte bine, sarea, piperul și un praf de turmeric.

Timp de preparare: 10 minute

Cremă de iaurt cu castraveţi

Ingrediente: 
1 castravete de seră sau 500 g. cornişon, mărar, 5 căţei de usturoi, sare, 500 g. iaurt gras, piper, 2 linguri de ulei de măsline.

Mod de preparare:
Curăţă castraveţii de coajă şi seminţe şi răzuieşte-i mărunt. Zdrobeşte usturoiul cu sare, în mojar. Toarnă-l apoi peste iaurt, castravetele răzuit şi mărar. Se condimentează cu sare şi piper. Toată compoziţia se pune într-un castron, se stropeşte cu ulei şi se pune la rece înainte de a o servi.

Timp de preparare: 10 minute

Iaurt cu nuci, ghimbir și castraveți

Ingrediente: 
300 gr. de iaurt, 100 gr. de nuci, trei castraveți de grădină, o linguriță de ghimbir ras, sare.

Mod de preparare:
într-un bol, se pune iaurtul, apoi se adaugă nucile mărunțite, castraveții curățați de coajă și dați prin răzătoarea mică, ghimbirul și sarea. Se amestecă bine și se pune apoi la frigider. Se servește foarte rece.

Timp de preparare: 15 minute

Îngheţată cu mascarpone

Ingrediente: 
250 g. mascarpone, 80 ml. frişcă lichidă, 500 ml. lapte, 200 g. zahar, vanilie.

Mod de preparare:
Amestecă laptele cu zahărul şi vanilia, încălzeşte-le foarte puţin, cât să se topească zahărul. Lasă-le să se răcească. Într-un castron, amestecă bine crema mascarpone cu frişca lichidă, până devine cremos. Toarnă laptele, omogenizează bine. Vei avea 1 l. de amestec. Toarnă-l în forme şi lasă-l în congelator câteva ore.